Правителството на Германия ще засили противоепидемичните мерки за великденския период и присъствието на фенове в мача между РБ Лайпциг и лидера в класирането на футболното първенство Байерн Мюнхен е поставено под въпрос. Срещата е насрочена за 3 април, а премиерът на област Саксония смята, че броят на заболявания от COVID-19 в следващите дни ще бъде решаващ.

Очаква се не само спортът, а и общественият живот в Германия да бъдат само виртуални по време на Великден. Засега планът е магазините да останат затворени, а в събота на 3 април ще отворят само тези за хранителни стоки.

Премиерът на областта Михаел Керчмер добави, че властите работят по вариант за запазването на активността на активния футбол по време на празниците. Докато обаче кметът на Лайпциг - Бурхард Юнг, нареди категорично мачът да бъде при закрити врата, няколко проекта за завръщането на привържениците със стартова дата 3 април все още са активни.

РБ Лайпциг иска да бъде част от проекта, според който 1000 привърженици с отрицателни тестове за коронавирус могат да присъстват на трибуните.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.