Байерн Мюнхен има нов треньор на вратарите. Това е Михаел Рехнер, който досега бе част от Хофенхайм, съобщиха от клуба. 42-годишният специалист напуска след 18 години работа в клуба, като в последните 7 бе наставник в първия тим. В баварския тим той ще замени Тони Топалович, който бе уволнен, а това предизвика конфликт между контузения титуляр Мануел Нойер и ръководството на клуба.

"Преместването на Рехнер в Мюнхен не е нищо по-различно от края на една ера тук. Михаел беше постоянна величина в нашия отбор 15 години. Той формира поколения вратари с работата си за отборите до 19 и до 23 години. Неговите опит, креативност и отдаденост го направиха един от най-добрите специалисти в областта си. Съжаляваме за неговото напускане, но не успяхме да го разубедим. Михаел беше непреклонен, че иска да поеме поста в Байерн", заяви един от директорите на Хофенхайм -Александър Розен. 

Когато Щефан Кунц бе назначен за национален селекционер на Турция през 2021 година, той покани за треньор на вратарите точно Михаел Рехнер, който продължи работата си и в Хофенхайм.