Немският шампион Байерн Мюнхен обяви, че Ханс Флик е назначен за треньор на клуба за постоянно. 55-годишният застана начело на тима от „Алианц Арена“ през ноември, след като отборът уволни Нико Ковач след лошия старт на сезона.

Договорът на специалиста с баварския гранд ще бъде до лятото на 2023 година.

Флик направи достатъчно добро впечатление от момента, когато зае поста и за доста специалсти заслужено му беше преедложен този постоянен договор.

"Очаквам с нетърпение да се справя с предстоящите задачи заедно с моя треньорски екип и отбора", каза Флик пред официалния уебсайт на Байерн.

„Разговорите, които проведох с борда, бяха много добри и свидетелстваха за взаимното доверие, което съществува между нас. Заедно сме определили посоката, която искаме да поемем през следващите години и съм сигурен, че можем да постигнем много заедно“, сподели още Флик.

Флик е бил естественият избор за старши треньор според председателя Карл-Хайнц Румениге.

„Клубът е много доволен от работата му. Отборът се развива много добре под него и играе атрактивен футбол, което се отразява и на резултатите “, заяви Румениге.

„Ние сме единственият немски клуб, който все още има шанс да спечели три турнира. Харесва ми начинът, по който води отбора и той има страхотни човешки качества. Клубът му се доверява и сме убедени, че той ще ни помогне да постигнем целите си за в бъдеще“, каза още Румениге.