Дългогодишният футболист на Байерн Мюнхен Томас Мюлер официално удължи договора си с клуба за още два сезона и така новият му контракт ще е до 30 юни 2023 година, което означава, че ако го изпълни докрай, германецът ще е бил част от първия отбора на „баварците“ в продължение на 15 години.

Нападателят дебютира през вече далечната 2008-а, а в началото на 2009-а подписва и първия си професионален договор с Байерн. Мюлер, който в момента е на 30 години, има до момента 521 мача и 195 гола за клуба.

"И двете страни подписаха този договор с наистина добро чувство. Сигурен съм, че след като започнем да играем отново, ще продължим да бъдем много успешни. Това е моята мотивация. За мен приоритет номер едно бе да удължа договора си с Байерн. Клубът се чувстваше по същия начин. Вече съм тук около две трети от живота си, така че не можеш да кажеш, че клубът и аз просто сме заедно по инерция. Ние се борим един за друг. Този клуб е моята страст. Щастлив съм, че ще бъда тук и ще дам всичко от себе си както на терена, така и извън него", заяви Мюлер пред официалния сайт на баварците след подписването.