Легендата на Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге, се завърна в клуба само две години, след като напусна. 67-годишният бивш нападател беше избран да се присъедини към надзорния съвет на клуба и ще помага на старши треньора Томас Тухел при планирането на селекцията за следващия сезон.

„Искам да благодаря за доверието и съм щастлив, че мога да подкрепя Байерн Мюнхен в бъдеще. Имах голям късмет и чест да отпразнувам много успехи с този клуб, така че съм щастлив от сегашното искане на борда на директорите”, заяви Румениге след завръщането си.

Румениге беше шеф на Байерн от 2002 до 2021 година, след което беше заменен от Оливер Кан. Бившият вратар беше уволнен миналата седмица, а съдбата му последва и Хасан Салихамиджич. 

„Щастливи сме да имаме Карл-Хайнц Румениге като член на нашия надзорен съвет. Той е една от големите личности в историята на нашия клуб, всички знаят заслугите му. Неговият опит, експертиза и международна мрежа от контакти ще ни помогнат изключително много, за да може Байерн да продължи да бъде успешен и в бъдеще", заяви президентът на баварците Херберт Хайнер. 

Междувременно германският шампион обяви Ян-Кристиян Дреезен за нов изпълнителен директор.