Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан вярва, че ключът към това Бундеслигата да стане по-оспорвана е в по-доброто представяне на германските отбори в Шампионската лига.

Байерн Мюнхен вече си осигури десета поредна шампионска титла на страната, а в Шампионската лига отпадна още на четвъртфиналите.

„Повече звезди в отборите от първенството и повече конкуренция на върха ще помогне за по-скъпата продажба на телевизионните права. Мисля, че в това отношение сме доста изостанали. Доволни сме, че работим с Германската футболна лига за намиране на начини, чрез които да помогнем а клубовете“, коментира Кан пред местния вестник Suddeutsche Zeitung.

От Германската лига наскоро разкриха, че обмислят и идеята за въвеждането на плейофи в Бундеслигата в опит да ограничат доминацията на Байерн.

„Без успехи в Шампионската лига, цялата Бундеслига ще продължи да изостава в маркетингово отношение, а това несъмнено се отразява на всички клубове. Надявам се, че ние ще можем да играем до края в турнира през следващия сезон, а тогава автоматично пак ще бъдем фаворити за титлата в Германия“, каза още Оливер Кан.