Томас Тухел бе назначен за треньор на Байерн тази седмица, след като клубът от Бундеслигата уволни Юлиан Нагелсман. 49-годишният треньор се наслаждаваше на периоди начело на Борусия Дортмунд, ПСЖ и Челси, като спечели трофеи и с трите отбора. Той изведе ПСЖ до финала на Шампионската лига през 2020 г., постижение, което френският отбор със своите големи разходи не успя да повтори, докато той също спечели трофея с Челси.

По време на представянето на Тухел, Оливер Кан спомена за почти постоянните сътресения на "Парк де Пренс" между треньори, играчи и висшия мениджмънт, като каза, че е впечатлен от начина, по който бившият наставник на парижани управлява ПСЖ.

"Не е нужно да обсъждате качествата му, те са впечатляващи. Неговата кариера също е доказателство за това. Да водиш отбор като ПСЖ не е лесно. Той го изведе до финала на Шампионската лига. Освен това в Челси той работи много успешно от първия ден. Това е впечатляващо CV. Има добро лично развитие зад гърба си. Ето защо сме много щастливи, че Томас Тухел вече е наш треньор", сподели Кан.

Байерн изхвърли ПСЖ от Шампионската лига този сезон, спечелвайки с общ резултат 3:0, преди Нагелсман да бъде уволнен. Тухел е натоварен със задачата да изведе Байерн по-напред в състезанието, тъй като баварците се изправят срещу Манчестър Сити на четвъртфиналите, като същевременно се борят за спечелването на Бундеслигата.