В Байерн Мюнхен са бесни от коментара на Мануел Нойер за уволнението на треньора на вратарите Тоти Топалович. Националът, който в момента се възстаноявва от операция, даде интервю, което не е било съгласувно с клуба. Нойер със сигурност ще бъде глобен за думите си. 
 
"За мен това беше голям удар. Имах чувството, че сърцето ми беше изтръгнато. Това беше най-бруталното нещо, което съм преживявал в кариерата си, а аз съм минал през много. И останалите вратари в отбора бяха потресени, дори се разплакаха.
 
Така и не разбрах причината за уволнението на Тапалович. Казаха се неща, с които не съм съгласен. Можеше да поговорим и да изчистим проблемите, но от клуба не пожелаха. Тони никога не ми е давал информация при никой треньор, бъдете сигурни на 100 процента.
 
Тази история е голямо разочарование за мен. Говорим за човешката страна на нещата, за това как са се отнесли с един ценен служител. А ние в Байерн искаме да бъдем семейство. Тъжно е за всички - за клуба, за Тапа, за персонала и за всички вратари, включително и за мен. Искам обаче да кажа, че от една страна съм мъж, а от друга – професионалист“, каза вратарят на Байерн.
 
Изпълнителният директор на Байерн - Оливър Кан, бе първият, който публично разкритикува Нойер. 

Казаното от Мануел във връзка с уволнението на Тони Тапалович не отговаря нито на статута му на капитан, нито на ценностите на Байерн. Освен това изявленията му дойдоха в неподходящ момент, защото ни предстоят много важни мачове. Ще говорим за това много сериозно“, заяви Кан.