Европейският и световен клубен шампион Байерн Мюнхен няма намерение да сменя треньора си в скоро време, твърди изпълнителният директор на „баварците“ Карл-Хайнц Румениге. Той заяви, че Ханзи Флик няма да напусне поста си в близко бъдеще, въпреки слуховете за неговото назначаване начело на германския национален отбор.

56-годишният младеж беше помощник-треньор на Йоаким Льов в продължение на почти осем години, от август 2006 до юли 2014 година. След като обаче Льов обяви, че се оттегля от поста, се появиха информации, че Флик е една от опциите за негов наследник.

Пор ръководството на Флик Байерн взе всички възможни трофеи за година и половина – този от Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионска лига, Суперкупа на Европа и Световното клубно първенство.

„Казах му, че сме много доволни от него. Няма вероятност да напусне. Това е факт“, заяви Румениге през германското издание „Welt am Sonntag“.

Флик ома договор с Байерн до 2023 година, а Румениге също заяви, че от Германската федерация са потвърдили, че не желаят да назначават треньор, който вече е обвързан с друг клуб.