Байерн на практика си осигури привличането на световния шампион с Франция от миналото лято Бенжамен Павар, но изглежда с това няма да се изчерпят трансферните действия на клуба на зимния пазар. Спортният директор Хасан Салихамиджич коментира казусите с всички играчи, свързвани по някакъв начин с баварците. 

Той говори за Калъм Хъдсън-Одой от Челси, Люка Ернандес от Атлетико Мадрид и Тимо Вернер от РБ Лайпциг. Триото беше спрягано постоянно за трансфер в Мюнхен, като по всичко изглежда, че най-близо до такава крачка е младият англичанин, за когото офанзивата изглежда най-силна. 

"Калъм Хъдсън-Одой е много интересен млад футболист, когото ние много силно желаем да имаме в отбора си. Той има качества, които пасват идеално на нашия стил. Дриблира добре, има нюх към гола, бърз е, така че е идеален вариант за нас", сподели босненецът и коментира казусите с Ернандес и Вернер. 

"Ернандес е интересен играч, но има договор с Атлетико Мадрид и не е коректно да го коментирам. Още нямам какво да ви обявя, трябва да видим какво е възможно да се случи. Колкото до Тимо Вернер, той също е млад и интересн футболист, който си има отбор", заяви Салихамиджич. 

Накрая той говори и по въпроса с ветерана Франк Рибери, чийто договор изтича през лятото. Баварците нямат намерение да му предлагат удължаване, но французинът обяви, че ще направи всичко възможно да си заслужи такова. Но явно няма как да се случи. 

"Нека не коментираме тази тема. Много сме горди да имаме играч като него. Той оформи цяла една ера около себе си в Байерн. Точно по същия начин, както е и Ариен Робен. Искаме да се сбогуваме с тях по подобаващ начин и да ги изпратим с голям трофей", заяви още спортният директор на клуба.