Титулярният страж на Байерн Мюнхен и Германия Мануел Нойер призна, че завръщането му в игра е все по-близо. Световният шампион с Бундестима продължава да се възстановява от тежката контузия, която получи в средата на месец септември миналата година.

Хайнкес с позитивни новини за Нойер

По време на тренировка с Байерн опитният страж получи фрактура на левия крак, която постави участието му на Мондиала в Русия това лято под сериозна въпросителна.

„Мисля, че ще мога да започна отново да тренирам през следващата седмица. Това е изключително важно за мен, защото означава, че ще мога да играя на Световното първенство“, заяви Нойер пред официалния сайт на баварците.

Байерн прати Нойер чак в Тайланд

"В оставащите месеци до края на сезона в Бундеслигата ще имам възможност да понатрупам игрови ритъм, за да бъда в по-добра форма. Със сигурност е трудно да определим точно кога ще се върна в игра. Възстановяването ми трябва да завърши напълно, за да бъде пълноценно, но понякога – ние, играчите, ставаме нетърпеливи. Всеки един спортист иска да е навън и да се състезава и когато няма тази възможност. Да не го правим, е наистина тежко“, коментира още капитанът на баварския колос. /БГНЕС