Байерн (Мюнхен) завърши подготовката си за новия сезон с категорична победа 3:0 срещу австрийския Тирол в приятелски мач. Срещата се проведе в Унтерхахинг и предложи на феновете първата възможност да видят новото попълнение Жоао Палиня в действие, като португалецът отбеляза и дебютния си гол за клуба.

Баварците започнаха силно, като Хари Кейн откри резултата още в началните минути. В 3-ата минута, след страхотно подаване от Алфонсо Дейвис, английският нападател отправи удар, който вратарят на Тирол първоначално спаси, но при последвалото добавяне Кейн не пропусна да се разпише. Кейн имаше шанс да удвои преднината в 18-ата минута, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Байерн контролираше играта през целия мач, като младите таланти на отбора също получиха възможност за изява. Габриел Видович, който игра зад Кейн, показа зрялост и нюх към гола, като увеличи преднината на 2:0 с прецизен удар след асистенция от Кингсли Коман.

Към края на мача новото попълнение Жоао Палиня също се включи в головото шоу. Той се разписа с мощен удар от границата на наказателното поле, с което постави крайния резултат 3:0 и затвърди добрата си форма още в първите си минути с екипа на Байерн.

Треньорът Венсан Компани даде шанс за игра на няколко млади играчи като Адин Личина, Адам Азну и Хавиер Фернандес, които впечатлиха с представянето си и показаха, че Байерн разполага с отлична дълбочина в състава.

С този успех Байерн приключва предсезонната си подготовка и се насочва към официалните мачове с високи амбиции и увереност в силите си за предстоящия сезон.