Байерн официално представи новото си попълнение Жоао Палиня. Португалският национал пристигна на "Алианц Арена" след едногодишна сага. Той беше близо до трансфер при баварците през миналото лято, но в последния момент сделката се провали. Сега обаче германският гранд финализира трансфера на Палиня, за когото плати малко над 50 млн. евро. 

“Първите ми впечатления са наистина много добри. Наслаждавам се много на всичко, разгледах малко наоколо и се запознах с новите ми съотборници. Очаквам с нетърпение да облека фланелката на Байерн. Не мислех, че те ще се върнат за мен, когато всичко се провали през миналата година. Това бе голямо разочарование за мен и семейството им. Знаех, че трябва да продължа да правя всичко онова, което съм правил през цялата си кариера и сега съм много горд, че получавам тази възможност. Това е голям момент за мен и се наслаждавам на първите си няколко дни. Искам да благодаря на Томас Тухел, който пръв ме пожела, говорих и с новия треньор Венсан Компани. Искам да благодаря и на Макс Еберл. Горд съм, че двама топ треньори искаха да ме вземат", каза Палиня. 

Gulliver/GettyImages
10 снимки

“Имах възможност да говоря с Жоао Кансело и Ренато Санчес, които играха тук преди години. И двамата ми казаха, че Мюнхен е градът, в който най-много им е харесвало да живеят. Това бе много важно за мен да го чуя. Мои приятели също ми казаха, че е незабравимо. Аз съм готов за игра, само трябва да си опаковам багажа и да се кача на самолета за Южна Корея. Вече направих физическите тестове в първите си два дни, утре за пръв път ще тренирам с отбора и след това отлитаме за Сеул", продължи халфут. 

Когато говори за играчи като Йозуа Кимих, Леон Горетцка и Конрад Лаймер - всеки от тях играе на моята позиция шест. Това, че съм в един отбор с тези играчи, ме прави много горд. Спомням си, че за пръв път играх срещу Кимих, когато бяха на 19 години и още тогава беше ясно, че той е топ класа. Но тук има много футболисти на най-високо ниво, така че аз също гледам към него,” завърши Палиня.