Новото попълнение на Байерн Мюнхен Жоао Палиня стартира трудно кариерата си в баварския гранд. Португалецът има само един мач като титуляр до момента през сезона. 

“Знам, че моето време в Байерн ще дойде. Затова работя усилено всеки ден - боря се, за да получа своя шанс. Честно казано, не ме интересуват разговорите за това дали губя търпение. Това, което се казва или тълкува отвън, не е важно. Аз съм в този голям клуб, защото вярвам в себе си. В кариерата ми е имало много случаи, в които са се казвали подобни неща: „Ще успее ли? Ще получи ли игрово време?“ - ние сме едва в началото.

Има една поговорка за това в Португалия, която е мотото за мен. Не става въпрос за това как започва нещо, а как завършва. Аз просто се концентрирам върху работата си, върху тренировките. Готов съм. Независимо дали ще играя 90, 45 или само 5 минути - ще се боря за всеки момент”, казва португалецът.

"Венсан Компани е треньор от новото поколение. Това, което отличава работата му, е, че той има добри отношения с всеки един от нас. Това е важно за отборния дух, никой не се чувства изоставен. Треньорът винаги има отворено ухо за нас и е близо до нас. Важно е да усещаме това, за да можем по-бързо да разберем идеите му. Много съм доволен от Вини". 

"Просто се наслаждавам да играя за Байерн. Пътят ми не беше лесен, докато най-накрая пристигнах в Мюнхен. Сега просто се чувствам добре. И смятам, че можем да постигнем много през този сезон“, казва още португалският национал.