Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е парафирал своя договор с английския клуб цели 9 месеца преди фактическото си назначение. Това твърди „Шпигел”, позовавайки се на поредната доза документи разкрити от Football Leaks.

Испанският специалист напусна Байерн Мюнхен в края на сезон 2015/2016, след като спечели три поредни титли на Бундеслигата с баварския гранд. Официално той встъпи в длъжност при „гражданите” на 1 юли 2016 година, ала според Football Leaks решителният подпис се е случил много по-рано – през октомври 2015-а година.

Сити предварително обяви договорката си с Гуардиола на 1 февруари 2016 година, като в същия ден обяви бъдещото напускане на тогавашния си мениджър Маурисио Пелегрини. Далеч преди това – на 20 декември 2015-а Байерн оповести, че в края на кампанията Гуардиола ще напусне и ще бъде заменен от Карло Анчелоти.

Определено на 1 февруари 2016-а броят на изненаданите от обявлението съвсем логично беше минимален, но все пак си остава интересен фактът, че Пеп е казал заветното „да” малко над 2 месеца след началото на сезон 2015/2016.

Ситуацията определено оставя впечатлението, че разговорите поне в някакъв етап са водени зад гърба на Байерн и се откриват прилики с начина, по който Жулен Лопетеги подписа с Реал Мадрид, докато все още беше селекционер на испанския национален отбор.