Байерн ще се раздели с поредния ветеран в края на сезона. Такава съдба ще сполети и бразилския халф Рафиня, който на практика анонсира раздялата си с клуба след изтичането на договора му на 30 юни 2019 г. 

"Моят период в Мюнхен е към края си. Много неща могат да се случат в следващите шест месеца, в които съм обвързан с Байерн, но по-вероятно е това да е последният ми сезон тук. Предстои ми да се насладя на последните си шест месеца в отбра", сподели Рафиня. 

Той е на "Алианц Арена" от 2011 г., но през огромната част от престоя си там е бил предимно резерва. Наскоро той отказа оферта от Челси, за да остане верен на баварците. Бразилецът е на 33 години и не изключи завръщане в родината си.

"Все още нямам идея къде ще отида, след като напусна Байерн. Но по никакъв начин не изключвам да се върна у дома и там да приключа с футбола", сподели още Рафиня. 

Освен с него, баварците ще се разделят още с навършващия скоро 35 години Ариен Робен, както и с Франк Рибери, който през април догодина ще стане на 36 години. Очаква се да има още раздели с опитни играчи до края на сезона.