Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер коментира решението на клуба да освободи Юлиан Нагелсман. Няколко дни преди това самият той обяви, че специалистът има дългосрочен контракт и клубът му има пълно доверие. 

"Това беше седмица след мача с Аугсбург, четири дни преди Леверкузен. Искаше ми се Юлиан да остане, той е топ треньор. Но футболът е спорт на резултатите. Когато няма резултати трябва да анализирате ситуацията. Леверкузен ни накара да преосмислим нещата", обясни Хайнер пред MagentaTV, визирайки загубата с 1:2 на "БайАрена". 

"Разговаряхме дълго и в крайна сметка и тримата (б.а. с Оливер Кан и Хасан Салихамиджич) бяхме на мнение, че трябва да реагираме, за да не застрашим целите си - слава Богу все още имаме шанс за трофей и в трите състезания", продължи той. 

Босът на баварците коментира и назначението на Томас Тухел. "Това определено е правилното решение. Искахме да го имаме преди години и тогава не се получи. Той доказа, че може да бъде успешен начело на големи клубове в чужбина. Мисля, че никой не може да не се съгласи, че Тухел е един от способните треньори в Европа".