Легендата на германския футбол Карл-Хайнц Румениге сподели изненадващо предложение за приключване на сезона. В интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung президентът на Байерн Мюнхен разкри своя план за възобновяването на Бундеслигата през следващите седмици. План, който много прилича на този на президента на Ница, Жан Пиер Ривере.

„За да не съсипем нашата лига от съществено значение е да приключим този сезон. Това се отнася и за оцеляването на много от нашите клубове, за да се избегне безпрецедентна икономическа катастрофа. Поради тази причина мисля, че най-разумно ще е да удължим сезон 2019/20 поне до септември, при най-лошия сценарий. Началото на следващия сезон може да се осъществи в началото на зимата, така че футболистите да се възползват от празниците и да са достатъчно подготвени за игра. Това е напълно възможен сценарий“, заяви Румениге.

Легендата на Бахерн Мюнхен изрази критики към президента на УЕФА Александър Чеферин, който говори за края на юни като краен срок за възможно възобновяване на шампионатите, в който влизат също Шампионската лига и Лига Европа.

„Този тип изявления могат да имат само отрицателно влияние, тъй като би създало усещане за несигурност“, добави още той.

„Мисля, че сега ще имаме много по-голяма рационалност по отношение на трансферите. Що се отнася до правилата на честната игра финансово, аз твърдо вярвам, че те ще станат по-малко твърди и гъвкави“, каза Румениге.