Байерн Мюнхен разгроми Фрайбург с 5:0 в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят бе повторен дебют за легендарния треньор на баварците Юп Хайнкес,  който пое отбора за четвърти път след уволнението на Карло Анчелоти.

И влиянието на извелия Байерн до требъл през 2013 година треньор веднага се видя, след като баварците изиграха перфектен двубой, забавляваха се на терена и закономерно се поздравиха с пет гола, реализирани от петима различни футболисти.

Резултатът бе открит в 8-ата минута, когато Кингсли Коман комбинира с Дейвид Алаба, който пусна остър пас към наказателното поле. В опита си да избие пък Юлиан Шустер си вкара автогол.

В 42-ата минута авансът бе удвоен по прекрасен начин от Коман. След типичен изстрел с левия крак отдясно на Ариен Робен, вратарят Александер Шмолов изби, но французинът много красиво засече с плонж с глава и прати топката под напречната греда.

През втората част домакините заиграха още по-освободено и головете не закъсняха. В 63-ата минута Тиаго Алкантара вкара за 3:0 след хубав изстрел от над 20 метра по земята.

15 минути преди края сред голмайсторите се записа и обичайният заподозрян Роберт Левандовкси. Той получи хубава асистенция от Томас Мюлер и останал сам срещу вратаря, нямаше проблем да вкара покрай него.

Най-хубавото пък бе оставено за накрая. В четвъртата минута от добавеното време Йосуа Кимих направи двойно с Алаба, след което вкара по много техничен начин с пета.

В същото време Хофенхайм стигна само до 2:2 като домакин на Аугсбург, след като гостите изравниха в 90-ата минута след автогол на Кевин Фогт. Така Байерн излезе еднолично на второ място със 17 точки, на 2 пред Хофе и на 2 зад Борусия Дортмунд, който има и мач по-малко.

В другите мачове:

Майнц – Хамбургер ШФ 3:2

Хановер – Айнтрахт Франкфурт 1:2

Херта Берлин – Шалке 0:2