В германския шампион Байерн Мюнхен има стройна структура на заплатите, която обаче може да бъде подложена на изпитание, информираха от „Sport 1“. При формиране на възнагражденията футболистите са разделени на 4 категории.

В елитната класа влизат най-добре платените, прибиращи между 15 до 20 милиона евро  - Роберт Левандовски, Мануел Нойер и Лерой Сане. Втората група са играчи получаващи между 10 и 15 милиона - Джошуа Кимих, Кингсли Коман и Серж Гнабри. В трета класа ще са възнагражденията между 5 и 10 милиона. В момента в нея влизат Никлас Зюле и Леон Горетцка. Последната група е на играчи със заплати под 5 милиона евро.

Проблемът е, че в момента договорите на Горетцка и Коман изтичат и те искат при преподписването да се качат в първа класа. За същото напира и Джошуа Кимих.

Според оценката на анализаторите съществува съвсем реалната опасност част от тях да си тръгнат като свободни агенти, както вече стана с Давид Алаба. Причината е, че според оценка на финансови анализатори Байерн може да си позволи да плаща тавана от 15 милиона и отгоре на максимум 4-5 футболисти.