Германският колос Байерн Мюнхен е конкретната опция, която се е загнездила в съзнанието на италианския наставник Антонио Конте, предават медиите в родината на треньора.

49-годишният специалист е без работа, откакто бе уволнен от английския Челси след края на изминалия сезон. Конте спечели със „сините” титлата във Висшата лига и ФА Къп за двете години начело на отбора, а също така във визитката си има и три титли в Италия с Ювентус.

Италианският Corriere dello Sport потвърждава, че италианецът няма търпение да се върне в ежедневната работа, а Байерн Мюнхен е предпочитаният клуб за него. Настоящият наставник на баварците Нико Ковач е поставен под напрежение след колебливата кампания за отбора, макар че по всяка вероятност ще завоюва титлата в Германия, а също така има всички шансове за домашен дубъл, ако Байерн триумфира и за Купата на Германия, където е на полуфинал срещу Вердер Бремен като гост.

Въпреки това бордът на Байерн Мюнхен въобще не е доволен от всичко, което се разви за Байерн през тазгодишния сезон, а по всяка вероятност пътищата между отбора и Ковач ще се разделят след края на сезона, без значение какви успехи ще запише хърватинът.

Въпреки възможността да се завоюват два трофея през сезон 2018/19, то шефовете на Байерн също се оглеждат във опции за нов треньор през идния сезон, а Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес са стигнали до мнението, че Антонио Конте е перфектният човек, който е и свободен на пазара в този момент.