Играчът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам може да бъде разследван от Германската футболна федерация заради коментарите си след дербито с Байерн Мюнхен в 14-ия кръг на Бундеслигата. Той критикува рефера Феликс Цвайер след сблъсъка.

"Ще разгледаме дали изявлението, направено от футболиста на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, е уместно, спрямо спортното законодателство", заяви президентът на дисциплинарната комисия към централата Антон Нахрайнер пред агенция ДПА.

18-годишният Джуд Белингам бе разочарован от отсъдената дузпа срещу Борусия, която доведе до третия гол за Байерн Мюнхен в мача.

"Давате на съдия, който е участвал в уреждане на мачове, най-големия мач в Германия. Какво очаквате", попита Белингам пред норвежката медия Viaplay.

"За мен нямаше дузпа. Той дори не гледа към топката, а се бори за нея и тя го удари. Може да погледнем към доста ситуации в този мач", каза английският национал по повод ситуацията с Матс Хумелс.

Цвайер бе наказан за 6 месеца през 2005 година за участието си в скандала около бившия съдия Роберт Хойцер, свързан с уреждане на мачове.

От лагера на Борусия Дортмунд изразиха недоволство и от нарушението на Лукас Ернандес срещу капитана на тима Марко Ройс в наказателното поле на Байерн Мюнхен, което дори не бе разгледано със системата за видеоарбитраж, а Цвайер го направи при ситуацията с Хумелс.