Отборът на Байерн Мюнхен продължава победния си поход. Баварците се наложиха категорично с 6:1 като гост на Холщайн Кил в мач от 3-ия кръг на първенството. След успехите над Волфсбург и Фрайбург дойде ред и на новака в шампионата на Германия.

Много силен двубой изигра Хари Кейн, който реализира хеттрик и се отчете с асистенция, а Майкъл Олисе се разписа за първи път за Байерн след присъединяването си от Кристъл Палас.

Превъзходството на гостите пролича още от първите минути, като до 13-ата тимът на Венсан Компани вече беше направил резултата класически.

Байерн Мюнхен поведе с изключително бърз гол, още в 14-ата секунда. Джамал Мусиала се възползва от асистенция на Хари Кейн, за да се разпише за 1:0, а само 6 минути по-късно английският национал удвои за 2:0.

В 13-ата минута Николай Ремберг си вкара автогол, при опит да засече пас към Мусиала, но отбеляза в собствената си врата за 0:3.

Малко преди почивката, Кингсли Коман отдаде убийствен пас, за да освободи Хари Кейн, който след това с мощен удар от границата на наказателното поле се разписа за 4:0.

В 65-ата минута дойде моментът и на Майкъл Олисе, който се оказа на точното място в точното време, за да стигне до отскочилата топка в наказателното поле и да стреля точно за 5:0.

Домакините успяха също да се разпишат. Армин Гигович направи резултата 1:5 след удар с глава от близка дистанция.

В добавеното време Хари Кейн прати топката в долния ляв ъгъл след точно изпълнена дузпа, осъдена след преразглеждане от ВАР. В крайна сметка, точката на спора сложи нападателят за крайното 6:1.

След успеха баварският гранд е лидер с пълен актив от 9 точки, а Холщайн Кил е на дъното с 3 поражения.