Рекордната покупка на Байерн Мюнхен Люка Ернандес взе участие в първата си тренировка с отбора четири месеца, след като претърпя операция на коляното, похвалиха се германските шампиони. 

Французинът дойде при баварците през март от Атлетико Мадрид за 80 млн. евро. Медициснките прегледи обаче показаха, че трябва да се подложи на операция.

„Мисля, че най-важното нещо е, че той е относително здрав и започва да се установява тук", заяви за клубния уебсайт съотборника му Леон Горецка. 

Малко вероятно е Ернандес да бъде готов за първата среща през сезона - срещу Херта на 16 август. Оздравяването му обаче е отлична новина на старши треньора Нико Ковач, който имаше на разположение относително малко играчи за предсезонната подготовка.

Байерн Мюнхен бе напуснат през лятото от Франк Рибери, Ариен Робен, Хамес Родригес и Рафиня, а според нападателя Роберт Левандовски тимът се нуждае от още поне трима играчи. Новите в отбора, освен Ернандес, са Бенжамен Павар и младият нападател от Хамбургер Ян-Фит Арп. /БГНЕС