Полузащитникът Ренато Санчес реши да пренесе на публичната сцена своя случай и изрази недоволството си от факта, че клубът продължава да упорства и да не го продава.

Още през миналия сезон се изговори и изписа много относно желанието на 22-годишния играч да напусне „Алианц Арена”. Вестник „Билд” написа пространен материал за случилото се след финалния мач на Байерн през миналия сезон (контрола по случай на вековния юбилей на деветодивизионния Линдау), когато в съблекалнята Санчес крещял на висок глас: „Никога повече!”

Въпреки това той изкара цялата лятна подготовка с мюхненци и се появи за кратко при разочароващото им 2:2 срещу Херта при старта на кампания 2019/2020 в Бундеслигата. Логично след срещата португалецът не скри своите чувства. „Пет минути не са ми достатъчни. Ситуацията не е добра за мен. За втори път искам да си тръгна, а клубът не ме пуска”, отсече играчът.

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге не остана доволен от думите на играча и веднага го репликира пред медиите. „Не е уместно да побягваш толкова ядосан оттук след първите един-два мача. Ние няма да го продадем, това няма да се случи. Най-добре за него ще е да се успокои.”

Днес историята намери продължение в изказването на спортния директор Хасан Салихамиджич. „От началото на сезона той е играл в три мача. Изобщо не разбирам неговите забележки”, коментира легендарният бивш футболист на Байерн.

В същото време поне един от играчите на Байерн се изказа в полза на Санчес и това беше централният защитник Никлас Зюле. „Времето му тук до този момент не е никак леко. Ренато обаче се подобри значително и често е най-добрият в тренировките. Той е играч, който може да направи разликата. Всеки един млад играч има нужда от игрови минути, за да се развива. Аз мисля, че той би ги получил тук”, каза немският национал.