Крилото на Байерн Мюнхен - Франк Рибери, може да се превърне в първия играч в историята на Бундеслигата с 9 титли в германския шампионат. Това ще се случи, ако Байерн грабне "сребърната салатиера" в последната кампания на Рибери на "Алианц Арена".

Очаква се той да напусне Байерн през лятото, когато изтича и контрактът му. Пред "L’Equipe" френската легенда говори за 12-те (от 2007 г.) в Бавария и успехите, които постигна в най-успешния клуб в Германия.

"Още в началото разбрах, че Байерн е моят клуб. Моята връзка с ръководителите и феновете беше добра още от първия момент. Само 2-3 месеца, след като дойдох, вече бях интегриран, напълно. На 7 април ще навърша 36 години", заяви Рибери.

"Дали е рядко да се направи кариера в един клуб? Байерн е едно семейство. Още от първия ден този клуб бе накара да изразявам себе си. Отношенията ни бяха чисти, без лицемерие. Байерн ме прие такъв, какъвто бях", добави той.

"Нищо бе беше лесно. Само аз знам как постигнах всичко. Винаги съм разчитал на тренировките и работата, на подобрението си. Аз съм победител, щом се задържах толкова време в един от Топ 5 клубовете в света. И да си тръгна, ще го направя като джентълмен", заяви Франк Рибери.

Той е юноша на Лил и Болон, като играе професионално за тимовете на Алес, Брест, Метц, Галатасарай (шампион на Турция, 2004/2005 г.) и Марсилия (Купата на Интертото, 2005 г.) През 2007 г. преминава в Байерн Мюнхен, където за 12 години печели 21 трофея, включително и Шампионската лига през 2013 г.