Ръководството на Байерн Мюнхен обяви, че Ариен Робен и Франк Рибери карат своята последва година при баварците, но въпреки това французинът не спира да се надява, че ще остане в тима, в който е от 2007-а година.

Робен сам обяви, че ще напусне баварците след края на сезона, но изглежда Рибери няма подобни намерения, въпреки своите 35 години.

Във вторник спортният директор Хасан Салихамиджич се присъедини към думите на президента Ули Хьонес, който заяви, че това е последен сезон в тима за дуото Роберо.

„Президентът вече говори затова. И аз мисля, че ще бъде така. Това е година на промените”, сподели Салихамиджич.

Веднага след това „Билд” попита самия Рибери, а отговорът му бе: „Нека изчакаме…”

„Чувствам се добре, играя добре, нямам проблеми. За мен е важно да изпитвам удоволствие. Другото не е тема. Няма стрес.”

Срещу Бенфика Рибери вкара гол за първи път през сезона, а след това се разписа и срещу Нюрнберг. Друго обаче е важно за него. „За мен не е важно да вкарвам голове. Това е добре и хубаво, но единственото важно е отборът да играе добре и да побеждаваме.”

Французинът се чувства прекрасно в Мюнхен и има желание да продължи да живее в баварската столица и след края на кариерата си. А Салихамиджич призна, че е възможно той да започне работа в клуба. „Може да говорим за всичко. Той беляза една ера в клуба. И е заслужил футболист – точно както и Ариен Робен.”