Един от най-дълго задържалите се играчи в Байерн в настоящия състав Ариен Робен направи кратка равносметка на кариерата си. Той започва десетия си сезон с екипа на баварците и е категоричен, че да премине при тях е най-доброто решение в кариерата му до момента, която започна преди цели 16 години. 

"Честно казано, не съм очаквал да се задържа тук толкова дълго. И това е така, защото съм реалист и знам, че светът на футбола се променя бързо и често. Аз започнах с футбола много млад, играх две години в Грьонинген, след което преминах в ПСВ Айндховен, напускайки родния дом на 18 години. А едва на 20 излязох и от Холандия."

"Прекарах три години в голям клуб като Челси, а после още две в Реал Мадрид. И тогава Байерн се свърза с мен, а аз бях скептичен като за начало. Чудех се дали съм направил правилния избор. Сега казвам, че  направих най-добрия избор в цялата си кариера", заяви Робен пред официалния сайт на баварците. 

Той коментира и шансовете Байерн да продължи хегемонията си в Бундеслигата, печелейки поредна титла и този сезон, която би била осма за него в цветовете на клуба. Според 34-годишния холандец, печеленето на Сребърната салатиера не е толкова лесно, колкото играчите го правят да изглежда.

"Много хора казват, че е лесно за Байерн да спечели титлата, но не е така в действителност. За да сме първи, трябва да играем на пълна газ цял сезон. И този сезон ще е една страхотна битка, но ние сме готови. Много съм щастлив, че преследването започва отново", сподели още Робен.