Крилото на Байерн (Мюнхен) Ариен Робен не изключи възможността да прекрати изобщо с футбола, когато напусне клуба в края на сезона.

"Не е 100 процента сигурно, че искам да продължа с футбола", заяви 34-годишният Робен пред понеделнишкото издание на "Кикер". "В момента съм напълно спокоен", добави холандецът.

Робен вече заяви, че тозци сезон е негов последен за Байерн, след като изпълни 10 години в клуба, пълни с трофеи и шампионски титли.

"Разбира се, такова нещо е голяма стъпка", каза още Робен. "Такова решение не се взима за един ден. Трябваше да помисля дълго и не беше никак лесно. Но сега съм много щастлив с това решение и мога да го споделя. Чувствам се много добре в момента в клуба, така е било винаги. Същото се отнася и за отношенията ми с феновете. Беше правилният момент да напусна Байерн и ще го сторя в края на сезона".

Но какво ще бъде генералното му бъдеще, холандецът остави отворена възможността да види какви предложения и опции ще дойдат през лятото на 2019-а година. "Ако дойде една такава оферта, в която съм убеден да се впусна на 100 процента, ще кажа: това е добро към момента и ще го направя. Ако идеалната оферта не дойде, може би е моментът да кажа край изобщо."

Откъм успехи на терена, крилото няма от какво да се оплаква - в кариерата си е ставал шампион на родната Холандия, в Англия, в Испания, като има и седем титли в Бундеслигата, четири Купи на Германия и победен гол през 2013-а година на финала в Шампионската лига срещу Байерн, за да украси требъла на тима.

С националния отбор стигна до финал на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка./БТА