Ариен Робен ще вземе решението за своето бъдеще и с оглед на здравословното си състояние. Това призна холандецът, който след 10 години ще напусне Байерн Мюнхен след края на сезона.

"Всъщност с удоволствие бих играл още. Но - това е важно: Не искам още пет месеца с контузия или с много малки болежки", обясни бившият холандски национал. "Мога да играя още 4-5 години. Но я има и страната с контузиите."

Едва преди седмица в мача срещу Хановер 96 Робен направи своето завръща в Бундеслигата. "Понякога бях разколебан, но това е нормално. 2-3 пъти бях на прага да вляза в групата, но не се получи. Тогава се чувствах сякаш падах по стъпбите 3-4 пъти. Беше тежък период."

А какво следва сега за него? "Има толкова много опции, Европа, извън Европа."

Той обаче изключва възможността за трансфер в Китай. "Всичко си има своите плюсове и минуси. В крайна сметка трябва да съм напълно убеден."

Робен пристигна в Байерн през лятото на 2009 за 24 милиона евро, а в кариерата си на клубно ниво е печелил всичко възможно. Именно заради това не всеки отбор може да се надява да привлече крилото. "Цяла кариера си свикнал да играеш за най-високото, за титли. Не знам, дали бих играл в отбор, който се бори за шесто или осмо място."