Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге е удължил договора си за позицията, която заема до 2021-а година или за още две пълни години. Баварският колос обяви, че двете страни са подписали удължаване на договора, който е бил до 31-и декември 2019-а година.

Председателят на Надзорния съвет на клуба Ули Хьонес обяви, че Румениге е доказал себе си като правилния човек за работата, която върши.

"В последните 16 години Румениге впечатляващо демонстрира качествата си и ние сме сигурни, че той е човекът, който ще донесе още успехи в предстоящите сезони. Карл-Хайнц ни преведе през много трудности и препятствия и ни направи шампиони толкова много години подред", заяви Хьонес.

Самият Хьонес е подложен на доста критики от доста страни, но най-вероятно също ще запази позицията си за нови четири години.

Румениге е на председателския пост от 2002-а година, след като 11 години беше вицепрезидент преди това. Като футболист той има 10 сезона при баварците, които го купуват от Борусия Мьонхенгладбах. Със своите 162 година той е вторият най-добър реализатор в историята след Герд Мюлер, а за националния отбор има 95 мача.

"Ние направихме един сталибен Байерн, който е от гледна точка на спорта и на финансите сериозна сила в Европа. Най-важната цел пред нас сега е да останем в групата на най-успешните европейски отбори и да се придвижим още по-нагоре при фаворитите в Шампионската лига", каза самият Румениге.

В последните месеци се спекулираше, че Хьонес или Румениге ще напуснат постовете си, а един от кандидатите е Оливер Кан. Бившият национален вратар е разглеждан като представител на новото поколение ръководители, макар да няма сериозен опит там.