Спортният директор на Байерн Мюнхен Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви преди двата двубоя срещу Вердер Бремен, че ще предложи позиция в клуба на Клаудио Писаро след края на състезателната му кариера.

40-годишният перуански нападател все още се изявява по германските терени със своите голове в редиците на Вердер Бремен. Той прекара два периода в клуба от Мюнхен между 2001-а и 2007-а, както и между 2012-а и 2015-а, в които записа 224 участия с червената фланелка, разписвайки се 87 пъти и давайки 37 асистенции.

“Разбрахме се с Клаудио, че когато приключи професионалната си кариера, независимо кога ще се случи това, ще има възможност да се върне Мюнхен в ролята на посланик в клуба“, обясни шефът на Байерн.

“Знам, че все още Писаро притежава къща в Мюнхен. Спомням си също, че семейството му винаги се е чувствало прекрасно в града“, допълни Румениге.

Отборите на Вердер Бремен и Байерн Мюнхен се изправят в събота в мач от Бундеслигата на „Алианц Арена“, след което 4 дни по-късно отново се срещат в полуфинал от Купата на Германия, този път в Бремен.