Шефовете на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, Ули Хьонес и Хасан Салихамиджич защитиха играчите на отбора от критиките, които получават от медиите.

Управата на „баварците” бе насрочила пресконференция веднага след брифинга на Нико Ковач и това породи съмненията, че треньорът ще бъде уволнен днес.

След срещата на Ковач с медиите, пред журналистите застанаха и шефовете на отбора, като основната тема бе решението на клуба повече да не позволява остри критики и неверни информации.

Румениге дори започна изказването си с цитат от немската конституция. Той определи като неуважителни някои публикации в пресата, а също даде за пример критиките, които играчите на Байерн получават и в националния отбор.

„Дори не мога да започна с това, което прочетох за Мануел Нойер. Той е четири пъти най-добър вратар на годината. Мануел заслужава повече уважение. Също и Боатенг, и Хумелс”, заяви Карл-Хайнц Румениге.

„След мача с Холандия решихме заедно, че някои от играчите просто са критикувани прекалено много”, каза Румениге, а по повод Робен и Рибери, коментира:

„Критиките, които тези играчи, направили толкова много за клуба, получават са истинска лудост. А, вие медиите, величаете трансфера на един 33 годишен играч, като най-голямата сделка на века.”