Контузените полузащитници на Байерн Мюнхен Корентен Толисо и Хамес Родригес пътуват с отбора за тренировъчния лагер в Катар, който започва утре. И двамата вече са в Доха и ще работят за преодоляването на последствията от травмите, които ги измъчваха.

Френският полузащитник Толисо липсва в селекцията на треньора Нико Ковач от средата на септември, след като скъса кръстни връзки на коляното. Колумбиецът Хамес Родригес има частично разкъсване на връзки от ноември.

Зимното ново попълнение, 18-годишният канадец Алфонсо Дейвис, също е част от групата от 29 футболисти, която включва всички играчи от първия отбор и някои от по-перспективните младоци. Байерн е в Доха до 10-и януари, след което се връща в Германия, а в първенството на Бундеслигата те подновяват на 18-и януари като гости на Хофенхайм.

За разлика от миналата година, сега в Доха баварците не са уредили контролна среща, тъй като треньорите са преценили че зимната пауза е много кратка за такова действие.

"Ние искаме да наблегнем на доста неща в Доха. Имаме достатъчно работа и елементи за изчистване. Говорим за фитнес, за тактико-техническа работа. А също така и трябва да започнем подготовката си за своя първи опонент от пролетния дял на първенството, обясни Нико Ковач.

За първи път от осем години насам Байерн стартира втория дял от първенството не от 1-а позиция в класирането. Рекордьорите по брой титли в Бундеслигата са на 2-о място, на 6 точки от лидера Борусия Дортмунд./БТА