Байерн Мюнхен ще бъде без поливалентния Йозуа Кимих в дербито с Борусия Дортмунд в събота, а участието на партньора му в халфовата линия Леон Горецтка също е под голяма въпросителна, заяви старши треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман ден преди визитата във Вестфалия.

Кимих все още е под карантина заради инфекцията от коронавирус, която го застигна, докато Горецтка е с травма.

"Леон Горецтка все още е под въпрос. Ще решим утре, точно преди мача. Той тренира лимитирано и все още има болки в коляното. Това е болезнен проблем", коментира Нагелсман.

"Ще говоря с него и след това ще решим заедно дали е в състояние да играе. Но ние ще разчитаме само на играчи, които са готови на 100 процента", добави още младият специалист.

В класирането шампионите от Байерн имат 31 точки и водят с една пред Борусия, но ще трябва да се справят и с други отсъстващи в лицето на Марсел Забитце, Йосип Станишич и Ерик Максим Чупо-Мотинг.
"Всички знаят колко важен е този мач. За лигата е чудесно, че двата отбора сме на една точка разстояние. Това е най-важният мач и мотивацията е на необикновено високо ниво. Аз не съм човекът, който ще плаче заради отсъстващите, защото знам, че трябва да извлека най-доброто с наличните играчи. Ситуацията е такава, каквато е и ние няма как да я променим."

По всяка вероятност Корентен Толисо ще започне на мястото на Кимих, докато Джамал Мусиала е кандидат за титуляр при евентуално отсъствие на Горетцка.

Нагелсман коментира и ситуацията с нападателя Роберт Левандовски, който в понеделник стана подгласник на Лионел Меси за "Златната топка", въпреки че мнозина смятаха, че той трябва да я спечели.
"Роберт не изглежда ядосан. Но е нормално да е разочарован. Той мечтае да спечели "Златната топка" един ден. Но е особено болезнено, когато завършиш втори. Той обаче е невероятен професионалист и ще извлече предимство от създалата се ситуация", заяви Нагелсман.