Легендарният футболист на Барселона Шави Ернандес смята, че Байерн Мюнхен ще грабне титлата от тазгодишното издание на Шампионската лига. Според бившия полузащитник на каталунците наставникът на баварците Юп Хайнкес е основна причина за това.

„За мен четири тима в момента са на едно ниво: Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен“, сподели Шави в интервю за  списание "SPORT BILD".

Бивша звезда на Барса спира с футбола през 2018-а, насочва се към треньорството

„Всеки във футбола е респектиран от Хайнкес, а този респект се забелязва и в неговия отбор. Той отново внесе ред. Байерн е по-стабилен дефанзивно, има добро изграждане на играта си. А пресирането: впечатляващо е, че отборът отново играе затворено. Тимът напада колективно, но се връща в определени фази и назад. Това ми напомня на 2013 година. Байерн е на път отново да намери своята форма от требъла“, допълва футболистът на катарския Ал-Сад.

"Хави Мартинес е важен стълб, един от най-добрите дефанзивни халфове в Европа. Той заслужава отново да бъде викан в националния отбор. Той трябва да играе на световното първенство. Томас Мюлер също ми харесва. Винаги успява да вкарва голове. Роберт Левандовски и Йосуа Кимих също. Кимих може да играе в защита, но и като халф. Това ще е бъдещата му позиция, защото Кимих винаги иска да има топката, той има силна игра с пасове и супер разбиране за играта“, сподели още той.