Не е тайна за никого, че Манчестър Сити, както Пари Сен Жермен и някои други клубове имат подкрепата на големи финансови богатства, за да се реализират като проекти. Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес направи много любопитно изказване, в което заяви, че ако Хосеп Гуардиола иска да похарчи 100 милиона евро за трансфери, шейхът веднага на другия ден увеличава цената на нефта.

„Моят приятел Пеп ми разказа какво се случва, когато той иска играч, който струва 100 милиона евро. Пеп събира няколко клипа на този футболист и заминава, за да се види с шейха. По време на богатото хранене, той представя на шейха чрез видеоклипове какво представлява набелязаният футболист. Шейхът превежда необходимите пари за завършването на трансфера, а на следващия ден той увеличава цената на нефта и вече си е възстановил парите“, коментира Хьонес на конференция по повод финансовите пазари в Мюнхен.

Изказването на Хьонес е леко преувеличено, тъй като до този момент най-скъпият трансфер на Гуардиола в Манчестър Сити е Рияд Марез, за когото бяха дадени 68 милиона евро на Лестър. „Гражданите“ извадиха 65 милиона евро на Атлетик Билбао за Аймерик Лапорт.