Разговорите за подновяване на контракта на Дейвид Алаба с Байерн Мюнхен са прекратени поне временно, след като позициите на двете страни се разминават, твърди Sport Bild.

По време на последната среща между агента на футболиста Пини Захави и спортния директор на клуба Хасан Салихамиджич се е стигнало до скандал заради високите изисквания на играча. Австриецът настоява за увеличение на заплатата до 20 млн. евро, което би било най-високата в тима. Салихамиджич обаче категорично отхвърлил това желание, като вербално нападнал мениджъра с думите, че не осъзнава в какъв свят живее.

Захави и Алаба са в силна позиция, защото договорът на защитника изтича след 11 месеца, а доста клубове са готови да го привлекат. Агентът заплашил, че клиентът му ще си тръгне със свободен трансфер, което не е било прието добре от Байерн.

Капитанът на германския шампион Мануел Нойер също настояваше да взима по 20 млн. евро, но ръководството не удовлетвори желанието му, но все пак двете страни се споразумяха и вратарят преподписа.

За сравнение, Серхио Рамос взима по 12 млн. евро на година в Реал Мадрид, а Ливърпул дава на Вирджил ван Дайк по 10 млн.