Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич последва един от шефовете на тима Оливер Кан и критикува вратаря Мануел Нойер за забележки по адрес на клуба в интервю през уикенда.

Според Салихамиджич, Нойер поставя личните си интереси на първо място.

Спортният директор на "баварците" каза пред вестник "Билд ам Зонтаг", че не е очаквал такава критика от Нойер в ролята му на капитан на отбора и подобно на Кан обяви, че ще разговавя с 36-годишния играч, който е извън състава до края за сезона заради фрактура на крака.

Нойер нападна клуба в интервюта за германския вестник "Зюдойче Цайтунг" и за сайта "The Athletic" заради скорошното изненадващо уволнение на Тони Тапалович, който беше негов треньор в Байерн от пристигането му през 2011 година, а освен това е негов близък приятел и кум.

"За мен това беше удар, след като вече лежах на земята. Имах чувството, че сърцето ми е изтръгнато. Това беше най-екстремното нещо, което съм преживявал в кариерата си", каза Нойер, наричайки решението на клуба "мистерия".

Кан определи забележките на Нойер като неуместни и в неподходящ момент във важна част от сезона, а Салихамиджич също беше критичен към стража.

"Първо ще говорим със самия Мануел за това. Разочарованието, което той описва заради освобождаването на Тапа, се отнася и за нас, но Мануел поставя личните си интереси над интересите на клуба. Ние ще обсъдим това по разумен начин с него", каза Салихамиджич.

Автор: БТА, Ива Кръстева