Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич е на мнение, че отборът разполага с една от най-добрите защити в света. Именно отбраната обаче беше в основата на сравнително лошия сезон, който баварците изпращат. В тази зона отборът се пропука във важни моменти, които доведоха до отпадане в четвъртфиналите в Шампионската лига от Виляреал и до тежка загуба с 0:5 от Борусия Мьонхенгладбах за Купата на Германия.

„С Люка Ернандес, Дайо Упамекано, Бенжамен Павар и Танги Нианзу имаме четирима много добри централни защитници. Не познавам отбор, който да има толкова добра защита в редиците си. Вярвам в нашия екип”, заяви Брацо пред Sport1.

Босненецът говори и за предстоящия трансферен прозорец, който се очаква да бъде доста интензивен за баварците.

„Нека да е изненада, но да видим какво е възможно и какво не. Имаме идеи, но можем да говорим за тях през лятото. Търсим да подсилим ядрото на отбора. След Световното първенство ще имаме по три мача на седмица и трябва да поставим високи стандарти”, каза още той.

Байерн преговаря за нови договори с Роберт Левандовски и Серж Гнабри, но няма да е изненада, ако и двамата напуснат през лятото. „Имаме ограничения, но се опитваме да предложим най-доброто на всеки играч. Също така зависи и от решението на играча. Серж е страхотен човек и аз много го харесвам. Бихме искали да го задържим. Имахме много разговори с тях, а и занапред също предвиждаме такива”, добави Салихамиджич.