Рокадата на треньорския пост в Байерн изглежда все по-вероятна. Вестник "Билд" по-рано през деня съобщи, че баварците обмислят сериозно възможността да ангажират Арсен Венгер и да уволнят настоящия си наставник Нико Ковач. 

Информациите по темата бяха подхранени и от английската преса. Вестник "Дейли Телеграф" се позова на източници, близки до френския специалист, че той е "готов да предприеме предизвикателството да отиде на "Алианц Арена", за да се окичи с трофей в края на кариерата си". 

Голямото предимство на Венгер пред всички възможни чуждестранни опции за поста е, че владее немски език изключително добре и няма да има езикова преграда с отбора. Очаква се официалната оферта да дойде в началото на декември, докогато Ковач има време да стабилизира резултатите на Байерн. 

Със сигурност обаче следващата издънка на баварците, независимо в кой турнир се случи тя, ще е последната за хърватина и той ще оваканти поста. По принцип Венгер искаше да почива до Нова година, но със сигурност би прекроил плановете си, ако получи официално предложение от мюнхенския колос.