Байерн Мюнхен и Щутгарт разделиха по една точка в сблъсък, завършил при резултат 2:2, от шестия кръг на Бундеслигата. Двубоят бе на "Алианц Арена". Матиас Тел откри за Байерн в 36-та минута, а гостите изравниха чрез Крис Фюрих в 57-та минута. Джамал Мусиала даде преднина на домакините за втори път с гол в 60-та минута, а крайното 2:2 бе оформено в последните минута на мача след дузпа за Щутгарт, изпълнена от Серу Гираси.


Guilliver/GettyImages
29 снимки

Първите минути на мача минаха под контрола на Байерн Мюнхен, които владееха топката повече. Борна Соса от Щутгарт бе ключова фигура за играта на гостите, тъй като в 14-та минута два пъти застраши наказателното поле на Байерн Мюнхен. В 18-та минута именно домакините стигнаха до първото си голово положение, след като Йозуа Кимих стреля от свободен удар, а шута му премина на сантиметри от лявата греда.

Байерн Мюнхен успя да поведе в 36-та минута, с гол на Матис Тел, който стреля от границата на наказателното поле, след пас от Алфонсо Дейвис. Вратарят на Щутгарт бе безпомощен. Докрая на полувремето нямаше обезателен отговор от гостите.

Втората част обаче тръгна по-добре за гостите, тъй като в 52-та минута Серу Гираси се разписа и изравни резултата - но това бе само за секунди. Съдията Кристиан Дингерт даде знак, че ВАР преглежда този гол, а присъдата на ВАР бе - нарушение в атака. Голът беше отменен.

Само пет минути по-късно Крис Фюрих обаче получи добро извеждащо подаване в наказателното поле, а след това изпрати топката във вратата на Байерн - 1:1.

Отговорът на баварците дойде само 2 минути по-късно в 60-та минута, когато Джамал Мусиала отправи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на вратата и то от границата на наказателното поле - 2:1. Домакините бяха в подем, и в 63-та минута Серж Гнабри имаше чиста голова възможност пред себе си, след като остана очи в очи с вратаря Флориан Мюлер, но футболиста на Байерн не успя да вкара.

Последните минути от двубоя бяха изпълнение с много драма, след като в 90-та минута Серу Гираси бе повален в наказателното поле. Целият отбор на Щутгарт се втура да протестира, че е имало дузпа. А съдията и ВАР също прецениха, че дузпа има. Именно Серу Гираси се нагърби с отговорността и бе точен от бялата точка - 2:2.