Отборът на Рьодингхаузен е пети във временното класиране на Западната Регионаллига на Германия. Това обаче не попречи на скромния тим да играе като равен с равен с най-именития тим в германския футбол - Байерн Мюнхен. Баварците победиха своя съперник със скромното 2:1 след поредния неубедителен мач за тима на Нико Ковач. Поздравленията след двубоя останаха за големия аутсайдер, който впечатли с изявите си.

Знаейки, че всяка грешка е фатална в турнира, Ковач заложи на доста титулярен състав, в който на практика нямаше футболист, който да не играе често за тима си. Въпреки това обаче представянето на стадиона в Оснабрюк изобщо не убеди, особено през второто полувреме, в което баварците бъркаха и играта им изобщо не спореше.

Все пак нищо не предвещаваше за труден двубой след първите 13 минути, в които Байерн реализира два гола. Първият падна в 8-ата минута, когато Сандро Вагнер завърши със засичане отблизо една чудесна отборна комбинация, преминала през Рафиня и Ренато Санчес.

В 12-ата минута пък именно Санчес бе свален в наказателното поле, а Томас Мюлер реализира от дузпата.

10 минути по-късно домакините получиха още един шанс за гол. Азур Велагич наруши баланса на Леон Горецка, който опитваше да засече центриране на Вагнер. Това доведе до втора дузпа. Този път зад топката застана Ренато Санчес, чийто изстрел срещна напречната греда.

До края на полувремето Байерн продължи да контролира събитията на терена, а Горецка и Мюлер пропуснаха шансове за трети гол.

Втората част започна по начин, който сякаш подсказа, че домакините ще играят много по-смело през нея. След 15 минути игра Енгелман засече топката на точката на дузпата, но стреля над вратата.

В 49-ата минута обаче бленуваният гол за Рьодингхаузен се случи. Келвин Лунга измъкна топката пред Хави Мартинес, навлезе отдясно и центрира. В наказателното поле Рафиня закъсня, а Линус Майер засече топката и за удоволствие на всички по трибуните успя да реализира.

Голът на съперника не подейства особено събуждащо за Байерн, напротив. Баварците заиграха доста по-слабо и до края на двубоя разликата в класиране далеч не бе особено видима. Все пак тимът от Мюнхен логично атакуваше повече, но се отличи само с неточни или отразени шутове на Дейвид Алаба, Франк Рибери и Вагнер.

Така Байерн си осигури място в третия кръг на турнира след втора минимална победа над съперник от четвъртото ниво на германския футбол. В първия кръг тимът на Ковач победи Дрохтерзен/Асел с 1:0.

В същото време Хамбургер ШФ победи Веен с 3:0 като гост, а Хайденхайм надигра със същия резултат Зандхаузен. Аугсбург пък отстрани Майнц след продължения и 3:2.