Българският легендарен футболист Христо Стоичков даде интервю за италианския сайт tuttomercatoweb.it, в което се върне към периода си в Парма, но говори и за съвременния футбол.

"Бях в Парма само година, но пазя специални спомени, както от отбора, така и от града. Нашият отбор наистина бе много силен, но не постигна нещо голямо в класирането. Въпреки незадоволителните резултати, излязоха много добри млади футболисти, които после писаха историята на италианския футбол, като Буфон и Пипо Индзаги. Много се радвам за тях", казва Стоичков.

"Виждам много силни нападатели след цяло десетилетие, което бе белязано от Кристияно Роналдо и Меси. Новото поколение вкарва много голове, но е много трудно да стигнат до нивото на португалеца и аржентинеца. Харесват ми Холанд, Мбапе и Киеза. Имат много високо ниво, но това не е достатъчно. Трябва да останат на това ниво няколко години, а няма да е лесно. Холанд не спира да вкарва, Килиан стана световен шампион на 19 години. Имат много голямо бъдеще, но не знам дали ще издържат 10 години", колебае се Стоичков.

"Не ми харесва, че "Златната топка" не бе присъдена на Левандовски. Беше много несправедливо. Спечели Шампионската лига и титлата с Байерн. Разбирам, че имаше пандемия, но той игра пълен сезон. Не ми хареса как се отнесоха към него. Жоржиньо има качествата и титлите да спечели този сезон, но не зависи от мен. Винаги ще предпочета футболист, който е показал постоянство последните 4-5 години. Ако Италия спечели и Лигата на нациите и световното първенство, ще му го дам", завърши Христо Стоичков.