Един от най-влиятелните в съблекалнята на Байерн Мюнхен – Джером Боатенг припомни отново ситуацията, предшестваща уволнението на доскоршния наставник Карло Анчелоти. Германският национал призна, че при загубата с 0:3 от Пари Сен Жермен в Шампионската лига – мача, който коства главата на италианеца, изборът на стартови 11 действително е бил странен.

Във въпросния двубой Боатенг наред с Матс Хумелс, Ариен Робен, Кингсли Коман и Франк Рибери до един бяха на пейката. Впоследствие се разбра, че голяма част от тях са били сред „заговорниците”, оплаквали се пред ръководството от методите на италианския тактик.

Сигнализира ли Тиаго за "разПЕПването" на Байерн?

„За всички беше наистина странно”, сподели Боатенг пред „Зюддойче Цайтунг”. „На петима от нас 90 минути преди началото на мача се каза в съблекалнята, без други обяснения, че няма да играем.”

„Може да се каже, че въпросните футболисти бяха шокирани.”

В същото време Анчелоти търпеше доста критики от странични наблюдатели и някои свои играчи, че тренировките му в Байерн са били твърде леки. Боатенг бе запитан дали това е причината за по-големия брой контузии. „Трудно може да се докаже, че едното има връзка с другото. Нека го кажем така – ние тренирахме по начин доста различен от този, който бяхме свикнали. Като футболист е нормално да знаеш кога си готов на 100 процента и кога – не”, добави централният защитник.

Разсеяха страховете около здравето на Мануел Нойер

„Завръщането на Хайнкес? Неговият отличителен маниер изигра голяма роля в най-скорошните ни успехи. Всеки играч се счита за част от групата. Хайнкес кара всеки от нас да се чувства важен. Това ни създава усещането, че ние, като футболисти трябва да се отплатим по някакъв начин. Отново се чувствам много щастлив в Мюнхен”, допълни Боатенг.