Борусия Дортмунд се надява да пренеси добрата си форма от Шампионската лига в шампионатния мач с Байер Леверкузен, като ще се опита да нанесе първа загуба на новите шампиони за сезона, предаде ДПА.

Тимът от Дортмунд стигна до полуфиналите на Шампионската лига след успех с 4:2 над Атлетико Мадрид и стигна до тази фаза за първи път от 11 години насам.

"Искаме да използваме енергията. Това е много добър момент за нас", каза треньорът Един Терзич в петък. "Не е лесно да бъде победен Леверкузен, убедихме се в това. Но ние също знаем, че имаме голям шанс, ако се представим по начина, по който играхме във вторник", добави той.

Байер Леверкузен спечели титлата в Германия за първи път в историята си пет кръга преди края на първенството, а стигна и до полуфиналите на Лига Европа след 1:1 на реванша срещу английския Уест Хям.

"Ще се опитаме да спечелим срещу отбор, който не е губил в 44 мача", добави треньорът. Дортмунд в момента е на пето място в класирането на Бундеслигата.

"Наясно сме, че петото място може и да е достатъчно за класиране в Шампионската лига. Ние можем да спечелим още 15 точки в Бундеслигата и това е нашата цел", завърши Терзич.