Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер поясни изказването си, което направи относно трансферната политика на германския шампион.

Мюлер каза в телевизионно интервю след победата за Купата на Германия в сряда срещу Айнтрахт Франкфурт, че е "малко парадоксално, когато винаги се говори за нови попълнения, а в същото време се намаляват заплатите на играчите".

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Вчера спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич помоли играчите да се въздържат от публични изявления относно трансферната политика на клуба.

В профила си в Туитър Мюлер заяви днес, че изказването му е интерпретирано провокативно от медиите и че се създава впечатление, че дори и в тези трудни времена големите трансфери все още са възможни.

Бившият германски интернационал заяви, че футболистите са се отказали от част от заплатите си, за да помогнат на служителите на клуба на фона на кризата от пандемията от коронавирус и настоя, че все още иска да има топ трансфери в тима на Байерн, който може да спечели осма поредна титла в Бундеслигата във вторник.

"Лично аз искам най-добрият възможен състав през следващия сезон. Имам големи цели, искам да спечелим Шампионската лига. Искам да атакуваме, да продължим това, което имаме в момента", каза Мюлер.