Ветеранът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер се извини на феновете на баварците и призна, че разгромната загуба от Борусия Мьонхенгладбах с 0:5 за Купата на Германия е най-лошата загуба, която е преживявал по време на 13-те си години с екипа на германския колос.

„Бяхме разкъсани от А до Я през първото полувреме. Не знам дали съм преживявал нещо подобно преди с екипа на Байерн. Трябва да се извиним на нашите фенове“, започна 32-годишният футболист, който дебютира за клуба през 2008 и приближава 600 мача за баварския гигант, за ARD.

Шампионите на Германия излязоха с титулярите си за срещата с Гладбах, но изоставаха от съперника с 0:3 след около 20 минути. „Разбира се, че претърпяхме унижение. Бяхме планирали доста неща. Опитахме се да се съберем по някакъв начин, но не мисля, че видяхте това на телевизионните екрани. Хората са свикнали да виждат реакция от нас след неприятни представяния. Но това е лесно да се каже. Обикновено сме свикнали и да реагираме по различен начин, след като изостанем в резултата“, продължи Мюлер.

Байерн гостува на Унион Берлин в следващия кръг в Бундеслигата, търсейки реванш за тежкото поражение в сряда вечер. Съперникът обаче е в серия от 21 поредни домакински мача без загуба в Лигата.