Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач защити треньорското си реноме и настоя, че не е невежа след трите поредни мача без успех, които германският гранд навъртя в последно време.

Ремито 1:1 срещу Аякс в Шампионската лига затвори негативната серия, която стартира с равенство (отново 1:1) срещу Аугсбург и загуба (0:2) от Херта Берлин. Това позволи на Борусия Дортмунд да излезе на първо място във временното класиране с 14 точки, на една пред най-титулувания клуб в страната. Поредицата слаби резултати пък даде повод в Германия да се разпространят слухове, че играчите на Байерн вече не са убедени в треньорските качества на Ковач.

„Само защото един треньор не бие тъпан след мач, а вместо това премисля внимателно какво казва, не е признак за невежество. Определено не бих започнал да критикувам мой играч, без значение за кого става дума. Все пак този футболист е мой. Един треньор не бива да насърчава търсенето на сензации след мач”, коментира Ковач.

След най-скорошната издънка президентът на Байерн Ули Хьонес коментира, че наставникът „сам си залага главата на дръвника” с ротациите, които прави в състава. Хърватският специалист заяви, че възприема тези думи повече като наблюдение, а не като критика.

„В Байерн винаги ще има напрежение. Ние искаме да победим Борусия Мьонхенгладбах. Напрежението може да се окаже полезно, а може би то ни липсваше след победите в първите 7 мача. Може би тези резултати притъпиха нашето внимание.”

„Футболът не е лесен за обяснение. Точно сега всичко е срещу нас, но нещата без съмнение могат да се преобърнат. В момента преминаваме през фаза и нищо повече. Всеки тим преживява такъв период по време на сезона. Единственият въпрос е кога ще започне и колко ще продължи.”

„Гладбах срещу Байерн, това са мачове с дълга история. Ние очакваме да се изправим срещу много добър опонент, който се справя добре дотук през сезона. Нашата цел е да постигнем възможно най-добрия резултат и съвсем естествено искаме да победим”, добави Ковач.