Новият наставник на Байерн Мюнхен Нико Ковач призна, че му предстои да измине дълъг път преди да може да се нарече успешен на „Алианц Арена”, какъвто несъмнено в неговите очи бе един от предишните треньори на баварците – Хосеп Гуардиола.

Двамата специалисти ще се срещнат един срещу друг във Флорида, тъй като Байерн и Манчестър Сити ще излязат в контролен мач от елитния приятелски турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Това се случва повече от 3 години след поканата, когато Гуардиола навремето отправи до Ковач да посети тренировъчния лагер на Байерн в Доха.

46-годишният бивш футболист до ден днешен пази скъпи спомени от това време, а също и много симпатии спрямо Гуардиола. „За мен лично Пеп Гуардиола е най-добрият треньор в света. Беше удоволствие и чест да наблюдавам тренировъчните му сесии и да бъда част от онова пътуване до Катар”, каза Ковач.

„Тогава просто се опитах да изуча неговите методи, да открия паралели помежду ни и как бих могъл да стана по-добър. Точно по тази причина пожелах да взема участие в тренировъчния лагер.”

„Беше хубаво, тъй като той си поговори с мен и моя брат (Роберт, който е негов помощник в момента – б.р.), а така научихме доста. Беше страхотно време. Не съм достатъчно арогантен, че да мисля, че мога да го надмина и да бъда по-успешен. Първо, трябва да се опитаме и да бъдем успешни. Дори и да успеем, ще трябва да постигнем наистина много, за да мога едва-едва да се доближа до Пеп”, допълни Ковач.

Още по темата:

Новият треньор на Байерн - месояден, държащ на семейството и вярващ

Таен пакт връзва ръцете на Байерн за Ребич